Bruns Products


Annons

Naturliga skönhetsprodukter för hälsan och miljön

Äntligen finns en naturlig och ekologisk hårvårdsserie som är skonsam för både människa och miljö. Gifter och kemikalier orsakar stora problem som allergier, återkommande näsblod och eksem, för många användare. Men med revolutionerande Bruns Products kan ett skifte sägas ha inträtt på marknaden.

De båda frisörerna och grundarna Cecilia Nilsson och Johanna Lindskog träffades på en frisörkurs 2006 i Stockholm och började prata om vad som var fel med de hårvårds- och skönhetsprodukter som förekom i branschen. Såväl Cecilia som Johanna var redan erfarna i branschen och hade sett den inifrån, och de hade båda en vilja till förändring. De bestämde sig för att inleda ett samarbete vilket resulterade i företaget Bruns Products. Cecilia och Johanna har tagit fram en egen produktserie som och deras produkter är helt fri från skadliga kemikalier. Dessa har bytts ut mot naturliga och ekologiska ingredienser.

-När vi träffades började vi prata om hur vi egentligen själva skulle vilja ha det, såväl som privatpersoner som frisörer, för det är också en arbetsmiljöfråga för många som ständigt arbetar med preparaten, berättar Cecilia som köpte in sig i Johannas frisörsalong.

Effektiva och ekologiska råvaror

Målet med hårdvårdsserien Bruns Products var att den skulle vara lika effektiv och estetiskt tilltalande som befintliga produkter på marknaden, men gjord enbart på naturliga och ekologiska råvaror -och dessutom gå hem hos alla kräsna frisörer runt om i landet. Efter det gick det fort. Bara ett år senare sålde man sitt första schampo. Idag har man egen fabrikslokal för tillverkning i Lund och Grön Salong Certifierade salonger i både Lund och Malmö. BRUNS produktserie är idag flerfaldigt prisbelönat för nästan alla deras produkter.

Ett brett utbud

-I sortimentet idag har vi schampon, balsam, saltvattenspray, hårsufflé, deodoranter och en djupverkande hårmask, sammanlagt 17 olika produkter varav ungefär hälften är doftfria systerprodukter då väldigt många idag är parfym- och doftallergiker, säger Cecilia.

-Siffror visar att 27% av EU:s befolkning lider av allergier orsakade av skönhetsprodukter, berättar Johanna och tillägger att alla deras oparfymerade produkter är certifierade av den internationella organisationen AllergyCertified.

Inför framtiden planeras flera nya produkter i Bruns-serien, bland annat hårvaxer.

-Responsen vi fått från våra kunder har varit fantastisk, det är så att håret reser sig på armarna. De mailar och instagrammar och många är så himla glada att äntligen hittat något effektivt som funkar problemfritt för dem, säger Cecilia avslutningsvis.

När du väljer ekologisk hårvård bidrar du på ett enkelt sätt till ett mer hållbart samhälle, dessutom visar du omtanke mot både dig själv och andra. Känslan du får av vetskapen att de produkter du använder tillverkas på ett schysst sätt och är bra för dig och miljön är oslagbar. Håret känns tjockare, starkare och med mer glans redan efter några tvättar.

Cecilia och Johannas bästa tips för ett fantastiskt hår:

Schamponera ditt hår två gånger. Första gången löddrar det inte, vilket beror på att smuts och metaller från vår miljö löses upp av schampot. Vid en andra schamponering behöver du inte lika ta lika mycket av produkten för att arbeta upp ett härligt lödder.

Har du ett hår som aldrig känns riktigt rent på grund av silikoner, metallhaltigt vatten, stylingprodukter eller tex. feta tonårs hår eller fet hårbotten då rekommenderar vi en djuprengöring eller detox med BRUNS schampo nr 04 eller nr 05.

Har du småbarn, eller är gravid rekommenderas alltid de oparfymerade alternativen!
Att välja bort parfym innebär inte att välja bort kvalitet. Tvärtom är det en bra hjälp för allergiker vid användning av kosmetiska produkter.

Schampo och Balsam nr 03 är speciellt framtagna med omtanke för dem med känslig hy, eller har allergi mot parfym eller eteriska oljor. Balsam nr 03 är dessutom en uppskattad multiprodukt då du kan använda den både som rengöringskräm, bodylotion, rakkräm, eller makeup remover.

Har du sprött och skadat hår prova vår hårsufflé som ger volym och håller frissigheten borta. Den har även egenskaper som reparerar skadat hår och gör det friskt och starkt. En lättarbetad produkt som passar både killar och tjejer. Kan appliceras både i torrt och fuktigt hår. Sufflén ger dig en känsla av nytvättat hår länge.

Har du inte testat Bruns så är det hög tid.
Framtidens hållbara hårvård är redan här.

www.brunsproducts.com


Annons