Nr 7

Experterna om att vara bonusförälder: “Man kan känna sig som en gäst i sitt egna hem” – Malou Efter tio (TV4)


Hej alla läsare!
Jag hoppas att ni har haft en bra sommar. Själv har jag varvat aktiviteter som att ligga i hängmattan med en god bok, gå långa promenader med vår hund och umgås med mina nära och kära. Jag har också jobbet med de personer som haft behov av terapeutiska samtal. Ja, jag glömde bort att vi också har färdigställt vår kursgård. Nu är vi snart i mål.

Nu ser jag fram emot hösten. Det kommer att hända en del roliga saker. Jag kommer bland annat att ha en utbildning 4-6 september för personer som anmält sig till Aktivt ledarskap för Bonusfamiljer. Det är en utbildning som ger dig redskap för att ha kurser med bonusföräldrar, familjehem och adoptivföräldrar och möta dessa specifika frågor och behov som uppstår. För det skiljer sig väldigt mycket från de utmaningar som kan uppstå i en kärnfamilj. Det vet ni som lever i en ombildad familj. Den utbildningen återkommer 20-22 november för er som är intresserade. Gå in på familjetradet.com och läs mer.

Ni som arbetar inom t.ex. inom socialtjänsten, skola eller vården har nytta av utbildningen men även av att läsa Bonusmaman. I magasinet får ni möta bland annat Eva-Lena Larsdotter som föreläser om barn som beter sig bra om de kan. Aryel som plötsligt stod utan bostad, livspartner, pengar och arbete. Hur gör man för att klara av en vardag när livet helt plötsligt vänds upp och ner?

I detta nummer får ni ta del av utmaningar men även av inre resor som några av våra krönikor delar med sig av. Fantastiska människor som så generöst delar sina historier med oss. Ni får också möta normer och drömmar som nästan gått i kras.

Innan hösten infinner sig har ni nu möjligheten att läsa ytterligare ett späckat nummer av Bonusmaman. Hitta en plats där ni får sitta ostörda och njut av alla intervjuer och krönikörer som har tagit sig tid att dela med sig av sina liv.

Vi hörs igen i december!

Stina Pettersson
Grundare och ansvarig utgivare


Jenny & Micke Gunnarsson

______________________________________________________________________

Stina Pettersson

Thomas Pettersson

Aryel Walett