Jeanne Johansson

Lets talk about Sex - del 2.

BIld av <a href="https://pixabay.com/sv/users/efes-18331/?utm_source=link-attribution&amp;utm_medium=referral&amp;utm_campaign=image&amp;utm_content=1987808">Efes Kitap</a> från <a href="https://pixabay.com/sv/?utm_source=link-attribution&amp;utm_medium=referral&amp;utm_campaign=image&amp;utm_content=1987808">Pixabay</a>Vi behöver mer Sex när livet är stressigt!

Ja så är det. När vi går omkring och bara gör alla måsten. När livet blir mer en form av Överlevande mer än ett faktiskt Levande… När livets EKG lod visar en rät linje istället för toppar och dalar. Sexuell aktivitet är ett tillgängligt verktyg att återhämta själen tillbaka i kroppen. Att bli mer närvarande här och nu. Låta beröra och beröras. Medveten närvaro skapar ett space. Ett space som penetrerar livet här och nu. Skapar en kanal mellan känslorna, tankarna och kroppen. Det är ett fantastiskt verktyg som du alltid har med dig, var du än är och närsomhelst. Du har med dig dina händer, dina fingrar, dina andetag, könsorgan och din livsenergi.…. Och den sexuella akten är tillgänglig med eller utan partner. Med eller utan sexleksaker.

Kortvarig stress gör oss alerta och mer fokuserade. Ökar pulsen och det känns som vi kan orkar allt. Ett exempel för oss föräldrar, är t ex en förlossning. Vi kan accelerera en enorm kraft genom det höga påslaget av stresshormoner. Långvarig stress däremot, gör oss oroliga, flyktiga och vimsiga. Gör oss avstängda, deprimerade, desorienterade….

Sensuell och sexuell beröring som ökar den sexuella energin ger oss livsenergi, kraft och styrka. Fysisk beröring gör att vi kommer ner från huvudets tankar, ner i kroppen och känner oss närvarande. Mer levande. För allt handlar om balans – att ge oss det vi får för lite av för att balansera det vi får för mycket av. Som Yin och Yang. Som en in- och utandning. Som stillhet och rörelse. Utan dem båda skulle vi inte haft något liv alls. Det är cirkeln av livet själv. Så när den sexuella energin ebbar ut, är det just den du behöver öka på. För balansen. För livet. Alla tillfällen går att göra erotiska. Att känna lust och passion i. Att känna närvaro i. Allt handlar bara om en aktiv handling. Att ta sig tiden. En medveten insats för livet. För dig själv. Och för dem omkring dig.

Så att ordinera sexuell aktivitet vid stresshantering – ja varför inte? Tänk ett recept från läkaren, psykologen eller terapeuten. Helt fritt från negativa biverkningar. Och för den som behöver sexuella hjälpmedel tas det med. I stället för anti-depressiva läkemedel.  Snacka om att höja serotoninhalten och oxytocinet på ett hälsosamt sätt! Med fokus på ett mer levande folk. För friskare människor. Vi behöver inte bli mer avstängda. Vi behöver inte få fler måsten. Vi behöver inte bli mer separerade. Vi behöver få känna mer, leva mer, röra och beröra mer. Andas mer. Skratta mer. Njuta mer. Öppna upp och växa, fylla våra liv med mer livsenergi. För att hantera våra måsten med lust och passion. För att fylla våra arbetsplatser med mer livsenergi och skratt.

Så låt oss ta ett steg ut i det fria livet – Låt oss tala om Sex på ett hälsosamt sätt – för mer liv i livet.


Crea Salus

Jeanne Johansson

Livstilspedagog – din katalysator för mer kunskap och balans, mer glädje och livsenergi.

Samtal, Livstilslyftet, Hormonbalansering, Energibalansering, Sexuell Hälsa, Yoga


ANNONS