Nr 5 mars 2019

Hej,

Våren är på väg och jag kommer osökt att tänka på Karin Boyes dikt, Ja visst gör det ont när knoppar brister. Varför skulle annars våren tveka?

Att leva i en ombildad familj är lite som vårens knoppar som gör ont när de brister. Relationer med barn som inte bär. När bråken blir fler och fler och avståndet mellan dig och din partner blir längre och längre.

Liksom våren tvekar kan man i en relation vara fylld av tvekan. Ska jag stanna eller gå? Det gör ibland så ont. Att inte vara en del av. Att vara utanför. Att inte höra till. Att inte nå fram. Då kommer tvekan. Hur jag än gör så gör det ont? Om jag stannar gör det ont. Om jag lämnar gör det ont. Hur ska jag göra då?!

I intervjun med Kay Pollak pratade vi om att nå fram när läget är låst. Hur gör man för att öppna upp och nå varandra? Om att vara ett offer. Att ta ansvar för sina tankar. Kay har bra tips kring hur du tänka kring dina tankar och hur du kan nå fram till din partner.

Vi har en ny krönikör i detta nummer, Annika Berggren. Annika som är frivilligt ensamstående med sin son, Elmer. Hur var det? Ni får följa henne och Elmers liv i deras värld och där de behöver möter frågor som varför? Var är Elmers pappa?

Under den senaste tiden har jag funderat mycket på vad det är som gör att vi inte pratar öppet om det som många tycker är svårt? Att leva i en bonusfamilj. Varför lägger vi ut bilder på glada bonusfamiljen och sen berättar för någon enstaka om att bakom bilden finns en annan sanning? En som är svår, sorgens och tuff. Vad behöver vi för att våga prata om det som vi bär på?

Det finns så klart bonusfamiljer som fått pusslet att gå ihop utan att behöva göra om pusselbitarna för mycket. Lena och Peter är sådana människor. Ni får möta dem i intervjun, Det finns ingen röd tråd att följa. Härliga och generösa människor!!

Vårt mål med magasinet är att öppna upp, synliggöra, lyfta och lufta det som är svårt och jobbigt men också visa att det går att förändra och att det finns de som hittat rätt. Kanske inte från början men som jobbar hårt med att bygga relationerna så de bär.

Vi håller på att utveckla magasinet nr 6 som kommer ut den 1 juni kommer innehålla lite nya tema. Bland annat hälsa. Har ni något önskemål kring tema? Maila oss på info@bonusmaman.com Vi är intresserade av att höra vad ni önskar att läsa.

Tills vi ses igen! Ha en härlig läsning och njut av våren som är på väg!

Stina Pettersson
Grundare och ansvarig utgivare


______________________________________________________________________

Stina Pettersson

Thomas Pettersson

Aryel Walett