Nr 3 september 2018

Välkomna!  

För ca åtta år sedan träffade jag min man. Sedan dess har vi haft många, långa och ibland hetsiga diskussioner om svartsjuka, öppna dörrar, att ha framförhållning och om hur vi vårdar vår kärlek. Det har varit höga och mjuka toner. Mest har det varit jag som stått för de höga. Det får jag erkänna. Det är lika bra att vara ärlig med er. Jag tycker många gånger att det har varit svårt, även om det egentligen inte varit så svårt. Komplicerat, precis som många känner att det är att leva i en bonusfamilj. Barn som kommer och går. Svartsjukan mot ex-partners och partners barn. Sånt man inte får känna. Än mindre prata om.   

Du visste vad du gav dig in på.  

En mening som är helt meningslös att säga. Du kan inte veta. Om du hade vetat hade du tagit samma beslut igen eller hade du hanterat din relation annorlunda? För Troed var valet enkelt med tanke på alternativet. Att inte träffa sin älskade Camilla varje dag hade inte fungerat för dem. För Marit och Magnus var ett annat val enkelt. Att bo isär. Att välja bort bonusfamiljen. Två helt olika val men inget av dem är mer rätt eller fel än det andra. Det viktiga är att du och ni hittar rätt i er bonusfamilj. Frågan jag ställer mig är; hade jag tagit samma beslut idag som jag gjorde för åtta år sedan? Med den kunskap och erfarenhet jag har idag. Svaret är högt och tydligt ett JA.  MEN det jag önskade då och det jag och vi försöker tillgodose idag är mer kunskap, öppenhet och dialog kring hur det är att leva i en bonusfamilj. Det saknade jag då. Jag kände mig ensam, missförstådd och förvirrad.  

Idag ser det helt annorlunda ut än det gjorde för åtta år sedan. Idag finns Bonusmaman Magazine.  I det här numret så får ni ta del av intervjuer, krönikor, tips och idéer.  Bland annat kommer ni att läsa om ett bonusbarns upplevelse. En gripande och viktig krönika. En sån som suger sig fast och som kramar hjärtat lite extra. Som får en att vilja ta det lilla barnet, som idag är vuxet, i knät och smeka hennes hår och torka tårarna av sorg. LÄS!  

Nästa nummer kommer ut den 1 december och blir ett härligt och fullmatat nummer med intervjuer, tips kring hur kan man tänka kring julen, krönikor och läsarfrågor.

Ha en härlig läsning!

Stina Pettersson
Grundare och ansvarig utgivare


______________________________________________________________________

Stina Pettersson

Thomas Pettersson

Eva-Lena Larsdotter

Johanna Nilsson

Aryel Walett