Känslomässigt skakad men inte störd

Det är sådan kärlek i att varje dag medvetet välja sin partner, att påminna sig om de sidor man tycker är bra hos den andre. Speciellt när det knakar i fogarna. Under en period jobbade jag med frågan; "Hur kan jag underlätta vardagen för min man idag?" för att ställa in mig på att GE. För visst är det väl vad kärlek och relationer handlar om? Att ge och ta emot. Och att inte tro att ansvaret för min lycka ligger hos den andre.

Vem är du som människa, kvinna/man och mamma/pappa? Vem VILL du vara i detta nu?

Att vara medveten om hur du fungerar och varför är viktiga delar för ditt personliga växande. Att du kan välja tankar, förhållningssätt och med vilken energi du vill leva och leda mitt liv. Med tillåtelse att misslyckas. Och växa ännu lite mer. Att gå inåt, att landa i själ och hjärta, där pulsen för livet och viljan att ge finns, ger tillgång till en djupt liggande drivkraft som förankrar det du vill göra med ditt liv.

Att se på sig själv i relationer är en av de viktigaste nycklarna vi kan ha på vår knippa för livet. Vad vi projicerar ut för gamla erfarenheter i den relation vi lever i här och nu är direkt avgörande för hur vi ska nå varandra, leva och utvecklas tillsammans. Jag kan aldrig be någon annan bära ansvar för det jag gått igenom, "ärren" jag har och vad de satt för spår i mig. Det jag kan göra är att arbeta för att skala av min gamla "skit" och möta min partner utifrån den jag vill vara, och är innerst inne.

Ser du på din partner genom ett filter av gamla erfarenheter står du i vägen för att ta emot nya möjligheter

Din partner är inte till för att göra dig hel. Att läka, göra färdigt och släppa det gamla och generöst ta emot det nya gör dig fri att växa som människa tillsammans med någon annan i en relation. Vad tar ni fram hos varandra? Vad ser du hos din partner som du vill bejaka? Vad vill du att din partner ska se hos dig? Hur gör du själv för att visa det du vill växa i, bli bättre på och ge av dig själv?

Jag har mött människor som håller tillbaka med en fot på bromsen i rädsla för att göra om samma misstag med förklaringen att de "inte vill ha det så igen". Snacka om att begränsa sig och låta det gamla stå i vägen. Men hur lätt är det att släppa det som rivit upp stora sår, lämnar skärvor av mindre bra erfarenheter och ärrat oss för livet? För mig finns svaret i att gå till botten med anledningen till att du hamnade i det som gick snett från början. Det djupt liggande svaret på VARFÖR ger dig möjlighet att förändra det du behöver, innerst inne, för att inte göra om samma misstag igen.

Genom att läka det inom dig som är trasigt grundar du för att vara hel i en relation

Innerst inne, i din kärna och själ, finns kraft att hantera det som händer inom dig när det blåser i en relation. Kraft att använda för att gå inåt, för att ta hand om dina känslor kopplade till gamla händelser. Låt det ta den tid, den lyhördhet och det mod som krävs. Utifrån vem du är och vad just du behöver.

/Aryel


Aryel Walett, 55

Driver eget och hjälper människor med deras personliga växande sedan 20 år. Hennes specialitet är att hjälpa människor möta sin själ. En av Aryels deviser är:

Det ska vara roligt med personligt växande så är det lättare att hantera det jobbiga

Aryel hittar du både på hennes hemsidaInstagram och Facebook samt LinkedIn.