Aryel Walett

Meningen med livet

- Var har du fått din styrka från?

Frågan kommer då och då ställd till mig i olika situationer och relationer. I samma stund kan jag vara inne i något som gör att jag känner mig svag just då. Jag menar, jag har ju svart bälte i känslor... jag kan göra a l l t till känslor om jag känner för det. 😉 Ett gammalt väl inövat beteende som aldrig tjänat mitt bästa men som ändå gör mig en erfarenhet rikare. För att jag ska fungera utan att gå runt och "må" hela tiden behöver jag lära mig att bearbeta och hantera de känslor som annars styr min upplevelse av livet.

Min styrka, den inre styrka jag inte visste att jag hade innan "allt" hände för över ett år sen, har jag inte fått - den har jag skalat av in till och tagit fram ur mig själv genom att göra jobbet. Med det menar jag att vara nyfiken på vad jag kan ta tag i, förändra, utveckla och växa i för att komma ännu närmare mig själv. Jag menar också att det är en sida hos mig som gör att jag gör, att jag agerar och hanterar livet när det händer, att jag står kvar i kärlek och en jävla envishet - för det är så man (jag) gör, helt enkelt. Inte utan skratt, svett och tårar á la "vet inte om jag ska skratta eller gråta!". Inte utan rädsla för att allt ska gå åt helvete. Men alltid med en djup medvetenhet om att det finns en mening med det som sker.

Men nu vill jag att den här krönikan ska handla om dig. Jag vill ge dig något att jobba med, fundera över och göra dig mer medveten med. Om det är okej med dig? Annars kan du ju alltid sluta att läsa här.... 😉

Med en glimt i ögat (det ska vara roligt med personligt växande) är det lättare att identifiera, erkänna, acceptera och ta tag i det jobbiga!

Ta gärna fram penna och papper så kör vi igång!

Låt oss utgå från en förkortad modell av livets alla delar:

  • Relationer (partner, ev. vuxna barn, mamma, pappa, syskon, vänner, chefen, kollegor m.fl.)
  • Jobb/sysselsättning
  • Ekonomi
  • Bostad
  • Kost
  • Träning

Hur nöjd är du med varje del utifrån hur DU vill ha det? 

Exakt VAD är det du inte är nöjd med? - Konkretisera!

Vad kan du göra åt det? Skriv ner!

Hur villig är du att göra det som behövs för att förändra det till hur du vill ha det?

Vad får det kosta att låta bli?

Ha! Roligare än så blir det inte! 😉

Ditt varför - Vad är din drivkraft och hur fyller du ditt görande med mening?

Ibland behöver vi knyta upp vårt görande till en högre mening, något större än oss själva, för att vi ska tummen ur r--va! Andra gånger behöver vi helt enkelt göra det bara. För vi vet att vi vill, ska och mår bra av att göra det. Med piskan på ryggen gör dom flesta av oss det vi behöver när vi till slut måste. Du bestämmer när, hur och varför du ska göra vad.

När du har konkretiserat vad det är du behöver ta tag i, VILL ta tag i, så kan du utifrån det forma din handlingsplan och sätta igång.

Använd din kraft. Du har den energi du behöver inom dig. Och du är starkare än du tror, tro mig!

OM det är så att du kämpar med energilöshet, känslomässig obalans och symptom av det, så är min varmaste rekommendation att ta hjälp och gå till botten med det - ta reda på grundorsaken, dina personliga samband mellan orsak och verkan, din livsväg och dina förutsättningar för att bygga och leva det underbara liv som du förtjänar, inifrån din inre styrka och ut. Tro mig. Jag vet. Att det går. Varför går du igenom det du går igenom? Finns det en högre mening med det?

En del funderar över de djupare existentiella frågorna i livets slutskede. Medan andra sätter sig ner och tar sig en ordentlig funderare tidigare. För mig har det blivit allt viktigare att se allt i livet som delar av en större helhet; att allt från städning och andra så kallade "måsten" till de roligaste och mest meningsfulla uppdragen ingår i livet vi lever här. Allt ingår i uppdraget, och vi utmanas att ta hand om allt för att göra det vi är här för att göra.

Minns en scen ur "Undercover Boss" där mannen som ovetandes instruerar sin högsta chef i att tömma bajamajor utbrister Make it dance! Make it dance! medan chefen sliter i sitt anletes svett med slamsugningsslangen som tycks leva sitt eget liv.

Det går att göra det mesta skitgörat till något kul genom vår inställning till det. Eller hur?

Själen är här för att göra jobbet, i livet. Ditt uppdrag är att fylla livet med mening.
Att göra jobbet kan vara fullständigt galet jobbigt eller komplett fantastiskt underbart.
It´s up to you, babe! 😉 ♥

/Aryel


Aryel Walett är receptionisten som 1999 sadlade om liv och började tjäna sina medmänniskor på ett annat sätt. Idag föreläser hon om inre styrka när livet händer och hjälper individer att lyssna till själen, förstå mer av sitt livsuppdrag och ta fram sin existentiella kraft. Hennes specialitet är att känna in människans energi, greppa det abstrakta och omforma det till något konkret användbar.

Aryel är tvåbarnsmor, skild två gånger och själv skilsmässobarn, uppvuxen med biologisk mamma och adoptiv/bonuspappa och har erfarenhet av bonussyskon i form av det som på den tiden kallades fosterbarn. Hennes livsväg har fört henne till en punkt där hon är övertygad om att det finns en mening med allt som sker.

Hemsida
Instagram
Facebook
LinkedIn


A N N O N S


Boka föreläsning med Aryel

Aryel kommer hem till privata grupper och till nätverk av egna företagare.

Klicka på bilden för mer information.