Johanna Nilsson

Tre favoriter att lyssna på

Johanna Nilsson heter jag. Är tillsammans med Pelle sedan 9 år, sambo sedan nästa lika länge och bonusmamma till två fina grabbar. De var 6 och 8 när vi träffades första gången. Och vips så har de växt om mig och blivit fina tonåringar.


Trött på mig själv

Jag är så trött. På mig själv. Eller, vänta. Det är jag ju faktiskt inte. Nu ljuger jag. Är inte trött på mig själv. Jag gillar ju mig. Men är liksom lite sliten. Och inte lika taggad som vanligt att skriva om mig själv. Om hur jag tänker och gör. Mår och känner. Under de senaste åren har jag skrivit och delat med mig om mig på alla möjliga sätt i ett gäng böcker, reportage och tidningar. Har vågat berätta. Vara öppen. Och rätt så rejält ärlig.

En tydlig inbromsning

Under våren har jag bromsat in och stannat upp alltmer. Det kändes viktigt och blev så rätt och bra. Har funderat alltmer kring vad jag vill dela med mig av. Och även funderat kring vad jag gör. Vad jag vill framåt. Inte bara med skrivandet. Funderingarna har resulterat i många bra saker. Dels vet jag helt enkelt nu mer vad jag vill. Vad jag inte vill. Och jag har oxå insett värdet av att ta hjälp av andra. Ännu mer än förut. Och det bästa sättet för mig att ta emot hjälp har visat sig vara…. Att lyssna på kloka personer i poddar!

Mina 3 favoriter…

… av alla klokingar jag lyssnat på i poddar hittills är rätt så olika varann. Och samtidigt väldigt lika. De är alla tre oerhört tydliga med sina budskap. Och verkar stå så schysst stadigt i dem. Blir så inspirerad! De verkar så vettiga. Erfarna och härligt drivna och hängivna det de förmedlar. Vill du veta vilka de tre är? Ok, här kommer de…

Färgglad med eftertanke - Favorit nr 1

Kanske har du hört eller läst om de där färgerna? Som blivit så poppis de senaste åren. Alltså, att med hjälp av färger förstå våra olikheter. Och då kunna förstå mer om hur vi människor kan fungera bättre tillsammans. Den jag gillar allra mest - som beskriver och lyfter färgerna - är Annika R Malmberg. Hon bjuder på grymma videos på Youtube och har skrivit ett gäng böcker. Henne kan ni lyssna på i flera poddar - t ex när hon gästade Petra i Maratonpodden, avsnitt 136. Annika är så skicklig på att förklara och bjuder på många klokheter kring hur vi kan få relationer att funka ännu bättre.

Hur smidigt kan det bli? - Favorit nr 2

I Loungepoddens avsnitt 55 så är David Stiernholm gäst. Han är grym på struktur och vill bidra till ett mer smidigt arbete. Och delar med sig av alla möjliga tips och verktyg i avsnittet. T ex att skapa olika ”kit”. I love it. Och att göra en veckonorm som du har med dig - som en slags visionboard för hur du vill att din vecka ska se ut. Och. Han har även en helt egen podd som heter Klart, med korta och kärnfulla á 4-5 minuter. Klockrent ju. Han bjuder på så många ovärderliga strukturtips.

Mera protein och mindre gnäll - Favorit nr 3

Hon är rejäl. Viker inte undan. Säger ifrån. Jag gillar verkligen henne. Låt mig presentera Olga Rönnberg som driver Mammafitness. På Insta bjuder hon på hur mycket som helst av sin kunskap kring kost, träning och mindset. Hon delar bilder tips på måtide roch mellisar. Och videos med sig själv med konkreta specifika tekniktips för styrketräning. Jag har lyssnat på henne i Sunshinepodden, avsnitt 119. Hon sa åt Marie och Carina, som är de som intervjuade, på skarpen. Det är så skönt med människor som vågar vara ärliga och tydliga. Som tror på sig själv och vet vad de snackar om. Olga är ett hett tips att lyssna på om ni vill må bra och bli starka för livet.

Inte lika trött

Plötsligt blev jag lite mindre trött. Varmt tack för att du läst. Jag blir så glad att du vill följa med mig här. Och hoppas att du är sugen på att lyssna loss på Olga, David och Annnika och ta del av all deras kunskap och skicklighet. Jag kör dem på repeat i sommar…

En riktigt skön poddsommar önskar jag er!

/Johanna 

Johanna bor i Stockholm och driver företaget Pausera där hon arbetar med coaching, handledning och utbildning. Hon har utbildningserfarenhet  inom pedagogik, professionell coaching, Motiverande samtal (MI), projektledning, PREP - friskvård för par samt grupp/ledarskap. Johanna har en fascination för fika och bakning, att våga stanna upp och att ta en välbehövd paus.

Vill du boka Johanna så gå in på www.pausera.se.

 Johanna är även med och driver ICF Coachpodden med syfte att ge röst åt professionell coaching och ICF.

 

 A N N O N S