Annons

Välj oparfymerat till barn!

Användningen av kosmetiska produkter börjar tidigt i livet, och de flesta barn kommer i kontakt med dessa dagligen. Produkter som kanske ser "barnvänliga" ut behöver inte alls vara det, då de kan innehålla både parfymer, kemikalier eller allergener som senare kan skapa problem som kan vara livet ut.

 

Faktum är att 27% av europas befolkning lider av någon typ av hudallergi, och då är inte ens barn under 18 år inkluderade i denna statistik. (uppgifter hämtade från AllergiCertified). Detta känns fruktansvärt tråkigt då det är ganska enkelt att undvika genom att välja rätt produkter från start.

Redan 2011 skev Hannah Sjöström från Naturligt Snygg om parfym för barn
"Att parfymera sina barn är som att ge dem en fast lane till framtida allergier.
Sluta med det! Och när ni ändå är i farten – byt ut dina tvätt- och sköljmedel mot parfymfria, så slipper de gå med parfymerade kläder direkt på kroppen."

Mycket har hänt de sista åren och konsumenterna blir mer uppmärksamma och medvetna om vilka produkter som skall användas till barn egentligen innehåller.
På BRUNS Products har vi valt att certifiera alla våra oparfymerade produkter med AllergyCerfied. På så sätt kan du vara säker på att ingredienserna och koncentrationerna har godkänts av en toxikolog.

Dessutom har vi valt att inte producera en speciell barnprodukt med speciella etiketter, då våra oparfymerade produkter passar utmärkt för både små och stora – och är även ett led i vårt hållbarhetstänk.

Välj rätt - Välj säkert - Välj Oparfymerat till barn!

Bruns Products >


Annons