Camilla Ihse

Varje litet steg mot dina mål är värda att fira!

Ett mål är nått och jag firar! Jag firar mitt nyvunna resultat. Men känslan av glädje har jag haft långt tidigare. Glädjen som jag har nu har varit lika stor när jag har firat varje litet steg som skulle leda mig till målet. För jag har lärt mig det där nu. Att fira ofta. Och då menar jag inte med att fira med vin eller skumpa. Det jag menar med att fira är att göra vad som helst som jag känner för just då och göra det tillfället till något litet extra. Det behöver inte vara så mycket. Det kan vara att tända ett ljus när du badar badkar, gå ut och äta, laga något extra gott hemma, se en bio eller bara ta sig kvalitetstid med sina barn eller sin man.

Kanske du har en dröm, något som du längtar efter? Själv hade jag väldigt många olika drömmar men jag gjorde absolut ingenting för att nå dit. Det var mest massa spretiga tankar och dessutom var jag inte helt klar över hur den där drömmen verkligen skulle se ut. För det mesta landade alla idéer platt fall. Det var för långt avstånd till mina drömmar. Dit skulle jag ändå inte kunna ta mig. Jag såg alldeles för många hinder och problem på vägen dit. Så jag struntade i det och kämpade kvar där jag var i livet på en väg som jag egentligen inte riktigt ville vara på.

Förut såg jag att hindren vara större än möjligheterna. Idag ser jag att möjligheterna är större än hindren.

Idag har jag skrivit ner min dröm och konkret tagit fram steg som gör att jag närmar mig den. Men allra viktigaste. Idag gör jag något aktivt för att ta mig dit. Jag tänker inte bara. Jag agerar.

Så vad drömmer du om? Vad är din dröm om du bortser från alla hinder och problem? Börja med att ta pennan och börja skriv ner din dröm! Vad längtar du efter? Skriv sen ner konkreta saker för att nå dit. Då blir distansen mindre till din dröm. Små steg till din dröm är lättare att se och hantera. Kanske är det bättre att du färdas mot det mål du innerst inne vill till och kanske aldrig nå dit, än att gå på någon annans väg mot någonting du egentligen inte vill.

Så vad firar jag då? Jag firar att jag har hittat min väg att färdas på i en riktning mot mina drömmar. Jag firar att jag kunnat ta mig till ett av mina mål genom att jag tagit mig igenom mitt eget tvivel. För det är en sak som kan stå i vägen för ens drömmar.

Istället ser jag varje dag som en ny dag, välkomnar problem och motstånd och ser det som en möjlighet till något annat, att få in återhämtning och därmed kreativitet samt ser till att hela tiden vara på den vägen som jag vill gå på.

/Camilla


Camilla Ihse brinner för att lära ut hur man kan med medvetenhet, självkännedom och enkla verktyg må och fungera bättre i sin vardag och sitt livspussel. Hon bor med sin man och sina två barn och hon älskar att måla och skriva. Camilla driver företaget Ihsero AB och arbetar som kursledare och föreläsare i stresshantering, mindfulness och mental träning. Camilla har arbetat i 18 år med HR frågor i alla olika roller och organisationer.

Ihsero hittar du både på hennes hemsida
Instagram @ihsero
Facebook
LinkedIn


A N N O N S