Aryel Walett

Vad vill du fylla hela paketet med?

I mitt arbete med att hjälpa människor skapa och få energi inifrån sig själva att hantera det som behövs för att bygga det liv som är rätt för dem ställer jag ofta frågan; "Vilken energi vill du investera i det som är viktigt för dig?"

Stanna upp för ett ögonblick och bli medveten om var du är. Vad du har runt dig. Hur kroppen känns. Vilken kvalitet det är på dina tankar. Här och nu. Är du på jobbet? Hemma? På väg? Stressad? Trött? Var du än är och hur du än har det kan du tjäna på att göra en mikropaus och reflektera över med vilken energi du tar dig an det du står i just nu. Att du tar ansvar för, och möjligheten, att påverka din egen energi. Ditt förhållningssätt och ditt "hur". Vilken energi väljer du?

Med det vill jag flytta fokuset till energin inför, och under, julen. Hur tänker du om julfirandet i år?

Vilken energi skulle du vilja investera i din jul, och i din familj, med dina nära och kära, eller hur du nu firar jul? Stressen som gärna infinner sig och omger oss vid denna tidpunkt på året går nästan att ta på. Med ett medvetet val av hur du vill fylla din och din familjs jul stärker du dig i att vara fri från påverkan utifrån. Så andas. Ta en stund och se den jul framför dig som du vill ha. Välj sedan den energi, inställning och förväntan du vill investera i varje dag fram tills det är jul.

Vad håller vi på med?

När vi behöver skapa speciella dagar för att komma ihåg kärleken, tacksamheten, moderskapet och faderskapet, uppskattning av kvinnor och män... vi har till och med "Kanelbullens dag"... så vi inte glömmer fira den! Vi är så upptagna med annat att det instiftas fler och flera speciella dagar för att stanna upp och tänka på, minnas och visa uppskattning för det som egentligen kan vara det viktigaste av allt när det väl kommer till kritan. När är vi där att "Leva-dagen" är markerad i kalendern? En dag per år då vi ska komma ihåg och fokusera på att andas, känna hjärtat pulsera i kroppen som ska husera oss livet ut....

Låt varje dag vara en "Kanelbullens dag"!

(Som en metafor för alla de dagar då vi uppmanas att fira, visa kärlek och uppskattning.)

Gör det varje dag. I varje andetag. Kom ihåg vad som är viktigt. Innerst inne. Vägen till lycka finns inte. Lycka är vägen.

Vi har inte "Thanksgiving" i samma form som de delar av världen där de firar det. Och det är just vikten av tacksamhet jag vill skicka med dig rakt in i julen.

Vad har du att vara tacksam för? Tak över huvudet? Mat för dagen? Familj? Vänner? Jobb/sysselsättning? Möjligheter... oändliga möjligheter att göra vad du vill med?

I tider då vi riskerar att jaga livet ur oss för den "perfekta" julen med de "perfekta" julklapparna kan det vara lönsamt för själen att sätta sig ner och betrakta allt det som vi har. I oss och runt oss. Som är mer och viktigare än det materialistiska. Som för och binder oss människor samman. Som tänder hopp i barnens ögon. Som lägger en en fundamentalt viktig grund för att ha kraften att leva och fungera i det samhälle som vi omger av oss idag. Som vi bär med oss in i framtiden för att det bor i oss för alltid.

Om det nu är så att du tippar över i en känsla av otillräcklighet, skuld, stress... You name it! så lägg upp fötterna en stund. Betrakta det som sker. Utan att döma. Sitt bara där en stund och "skit i alltihop". Vad gör det om 100 år? Tänk sen på det du har att vara tacksam för. Just nu. Du har en hel del. Jag lovar. För just nu läser du detta - och det innebär att du har ögon att se med.

Du har förmodligen Känslor att känna. Tankar att tänka. Möjligheter att påverka och förändra - dig själv. Om du vill. Människor som älskar dig. Människor som du älskar. Resor som väntar (långa stora korta som små...). Inre styrka och kapacitet att upptäcka, uppleva och uttrycka.

Gräv där du står.

Du är ju helt underbart rik, helt enkelt! För att du är du.

Försöka packa ner det i en julklapp får du se... 😉

Med massor av energi till dig! ♥

/Aryel Walett

Aryel Walett är receptionisten som 1999 sadlade om liv och började tjäna sina medmänniskor på ett annat sätt. Idag föreläser hon, håller kurser och hjälper människor att lyssna inåt för att få energi att hantera livet som det är och leva samt leda det på det sätt som är rätt för dem. Hennes specialitet är att känna in människans energi, greppa det abstrakta och omforma det till något konkret användbar.

Aryel är tvåbarnsmor, skild två gånger och själv skilsmässobarn, uppvuxen med biologisk mamma och adoptiv/bonuspappa och har erfarenhet av bonussyskon i form av det som på den tiden kallades fosterbarn. Hennes livsväg har fört henne till en punkt där hon är övertygad om att det finns en mening med allt som sker.

Hemsida
Instagram
Facebook
LinkedIn


A N N O N S